012

Ecuador I Vulcanos | Amazonas

Misahualli:  03.02.2016

Een lange dag rijden brengt ons weer naar het oosten in de bergen. In de buurt van Laguna Quilotoa overnachten we in een eco lodge. Ongeveer de duurste overnachting van deze reis met omgekeerd evenredig comfort maar dat heb je met eco…
Wel komt het allemaal het dorp ten goede en je krijgt ook nog een lunchpakket mee…
Op weg naar Latacunga passeren we het kratermeer Lago Quilatoa, we hebben geluk dat het nu onbewolkt is.

Op naar de Cotopaxi, de hoogste werkende vulkaan. Helaas speelt het weer niet mee en zien we alleen de voet van de berg. Tijdens een miezerig regentje eten we ons lunchpakket. Hier hebben we wel een camping gevonden maar op meer dan 3000 meter zijn de nachten flink koud.

Dus maar weer naar het regenwoud. Onderweg doet het zijn naam alle eer aan, woud en regen. Maar hoe meer we ons einddoel bereiken hoe meer wolken verdwijnen.

In Misauhalli overnachten we in een kleine lodge, direkt aan de rivier. Vanuit Misahualli kun je met kano’s de rivier op en verschillende dingen bekijken.

Dat leek ons wel wat en hadden onze tour al bijna geboekt toen ik vroeg wat het eigenlijk koste, $ 140, alsof je een emmer leek kiept…. Dat vonden we dan toch wat te gortig en hebben vriendelijk voor de moeite bedankt.
Op advies van onze hospita zijn we met de auto naar het volgende plaatsje gereden.Daar kwam direct een aardige jonge man op ons af en vroeg of we een kano vaart wilden maken, jawel en met bezoek aan het dieren opvangcentrum. Wat kost dat?, $ 30 ! Dus ingestapt en een 20 minuten later waren we daar.

Een vriendelijke jonge dame begroette ons op zijn Nederlands, zij had net een tour gedaan maar ging nu haar vriend halen die ons dan rond zou leiden. Het waren Belgische vrijwilligers.

Ooit een Zwitsers initiatief voor opvang en terugplaatsen in de natuur van wilde dieren die als huisdier zijn gehouden of gewonde dieren weer oppeppelen.

Guayaquil : 06.02.2016

Daarna met een kleine omweg over de ondiepe rivier weer terug naar de auto.
Volgende stop is Banos, een van de bekendste toeristische plaatsen van en voor de Ecuadorianen. Het ligt midden tussen de vulkanen en er zijn dan ook de nodige termen. Verder valt er niet veel te beleven als je al wat ouder bent. Raften en bungeejumpen zijn niet zo onze favoriet.

We rijden de berg op tegenover de vulkaan en komen bij een klein restaurant met kampeer mogelijkheid met blik op de vulkaan. Gelukkig is het weer opgeklaard, de hele weg naar Banos had het geregend, en hebben we een mooi uitzicht

Het was onze laatste nacht in de auto. De volgende twee nachten verblijven we in een kleine lodge, maken onze auto klaar voor de container. Alles van het dak af, opruimen en schoonmaken.