001

Bolivia | National reserve Eduardo Avarua

San Juan : 02.01.2016

Onze reis door Bolivia ondernemen we vanuit San Pedro de Atacama in Chili, we hebben besloten dit deel van de reis niet met onze eigen auto te doen maar georganiseerd.

De reden hiertoe is de kans op slecht weer (El Nino), de route die slecht of helemaal niet is aangegeven en dat het erg moeilijk of geheel onmogelijk is voor buitenlanders om in Bolivia diesel te kopen. hoorden van meerdere buitenlanders dat er tot wel 25% water was toegevoegd aan de diesel (Bolivianen rijden uitsluitend benzine auto. We boeken in San Pedro een 4 daagse tour door het Nationaal Park Eduardo Avarua en de Salar de Uyuni

 

Op oudejaarsdag worden we opgehaald en naar de grens met Bolivia gebracht.
De grenspost met Bolivia is een schuurtje hoog in de bergen.We krijgen nog een ontbijt en dan gaan we met een 6 persoons  landcruiser verder. Onze mede reizigers zijn 4 nette jonge dames, 2 uit München en 2 zussen uit de USA.

De Amerikaanse dames moeten 160 dollar per persoon betalen voor een visum

Deze dag zien we Lago Blanca, Lago Verde en Lago Colorado.Ze hebben ook werkelijk deze kleuren, dat komt door de mineralen en algen in het water

Flamingo’s maken het plaatje kompleet. Het landschap is onbeschrijfelijk en adembenemend mooi.

 

We overnachten in een zeer eenvoudig onderkomen op 4200m,  het is s’avond erg koud en natuurlijk is er geen verwarming, we delen met zijn zessen de kamer en verfrissen ons met vochtigedoekjes.

De kachel zou het moeten doen voor een warme douche maar zoals je ziet is het beter dat we het niet hebben geprobeerd die aan te steken.

 

 

De tweede dag verder door het prachtige landschap met
meer meren en flamingo’s. Ook zien we nog een vulkaanlandschap met geisers en veel geblubber.

In San Juan overnachten we in een zout hotel, op de vloer zout, de wanden zout, het bed, de tafel en banken zout.