005

Chili | Atacama woestijn

Iquique  04.01.2016

San Pedro is Het toeristen centrum voor de Salar de Atacama, het bestaat uit hostels, restaurants, toeristenshops en reisbureau’s. We boeken daar een 4 daagse Tour naar Bolivi

 

 

Zelf staan we op een, weer zeer, eenvoudige camping in het centrum met een eigenaar die alles goed vind, ook dat we daar de auto laten staan tijdens ons Bolivia bezoek.

Voor we vertrekken hebben we een dag tijd om de Salar de Atacama te bekijken.

We laten ons drijven in het zout meertje,fotografen de flamingo’s bij het Laguna Caixa doen onderweg de was, want dat mag niet op de camping vanwege water sparen.

Nadat we terug zijn gekomen van Bolivia komen op de camping waar onze auto nog braaf staat te wachten.

We besluiten verder de gaan omdat we San Pedro wel gezien hebben.

Via Calama naar het noorden richting Iquique. Alleen maar woestijn, en niet de allermooiste. Calama is een mijnstad

We gaan er aan voorbij, de komende paar honderd kilometer word het niet veel beter. Geen geschikte plek om te overnachten, en zo belanden we in Iquique waar we ons de luxe van een dag rust gunnen in een fijn hotel met blik op zee.

Iquique heeft een leuk oud centrum waar wij in een leuk restaurants gaan eten. Wordt het hoofdgerecht geserveerd bij de tafel naast ons valt Jos bijna van zijn stoel! Chips met salsa, en ze eten dat ook nog met mes en vork!!!

Wordt het hoofdgerecht geserveerd bij de tafel naast ons valt Jos bijna van zijn stoel! Chips met salsa, en ze eten dat ook nog met mes en vork!!!! Helaas is mijn Spaans niet al te best, als ik geweten had dat zoiets op de kaart staat….Dat past ook goed bij ons luxe hotel met oceaan zicht. Na het afzien in Bolivia en een lange reis door de woestenij gunnen we ons dit

Onze laatste dag in Chili, weer een lange, zo goed als rechte weg, door de woestijn.
Dit zal zo blijven tot Lima. zoals gebruikelijk word er tussen de middag in de hitte en brandende zon nog wel even gekookt

Bij de grens ging het allemaal zonder problemen en redelijk vlot. Zelfs de verzekering afsluiten voor de auto was binnen 10 minuten bekeken en koste nog geen € 7,00.
Na 45 km zijn we in Tacna. Hier blijven we vannacht en gaan morgen verder naar Arequipa.

Von Salta über den Pass Jura nach San Pedro de Atacama. Das Städtchen besteht nur aus Restaurants, Hostels und Reisebüros. Wir buchen eine 4 Tage Rundfahrt durch Bolivien aber vorher haben wir noch einen Tag um der Salar de Atacama an zu sehen. Der nächste Morgen werden wir mit ein kleinbus abgeholt die uns zur Grenze mit Bolivia bringt. nach 4 Tage kommen wir wieder zurück auf der Campingplatz und entscheiden wir uns los zu fahren, wir haben San Pedro sat.
Nun Richtung Calama, einen Minenstadt, und viel weiter weil die nächste hunderte Kilometer die Landschaft leer und Wust ist. So enden wir in ein schönes Hotel in Iquique mit Blick über die Pacific und ruhen erst mal ein Tag !