unbenannt (22 von 23)

Argentina | Buenos Aires

Buenos Aires : 17.12.2014

Zondag na een reis van 24 uur aangekomen in het hotel Fasano in Punta del Este. Hier onze eigen bungalow met uitzicht op de lagune, het kost een paar cent maar dan heb je ook wat! Het terrein is zo groot dat je een golfkarretje krijgt om de afstanden naar restaurant, golfbaan enz te overbruggen.

Als eerste natuurlijk naar het huis waar onze auto staat, hij staat er nog en heeft zelfs gezelschap gekregen van een oldtimer. De kabels aansluiten en starten maar… En het werkt. De auto was zo schoon dat ik denk dat de beheerder hem regelmatig heeft gepoetst.

Jos rijdt hem naar de algemene parkeerplaats en ik in het golfkarretje er achteraan.

Vroeg naar bed en na een aangename lange nacht vroeg weer op. De auto ingepakt en naar de camping in Punta del Este. Daar kenden ze ons nog van Februari. Het was er nog erg leeg dus weer naar dezelfde plek als de vorige keer.
Naar de supermarkt, alle kastjes weer gevuld, en als beloning wat drinken aan het strand. De eerste nacht in de auto was net zo lang en aangenaam als de vorige maar wel $ 680 goedkoper!
Nu dan echt op weg met de Defender naar het puntje van Zuid Amerika. Mariano Luna een Argentijn die we hebben leren kennen in Februari geeft ons het advies om de grens met Argentinië te passeren bij Fray Bentos ivm. de hoogte van de auto.We overnachten in Mercedes, vlak bij de grens. Die we vanmorgen dan ook zonder problemen passeerden op weg  naar Buenos Aires.

Een heel grote stad met een goede infrastructuur zodat we zonder problemen in de buurt van de Plaza Mayo kwamen. Dit is ook het plein waar elke donderdag “Madres de Plaza de Mayo” demonstreren.

De auto geparkeerd en rond gelopen om tot de conclusie te komen dat er niet zo veel te zien is. (dit is de mening van Marja) Het centrum bestaat voor een groot deel uit kolossale

gebouwen, die alle zijn gebouwd aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw toen het Argentinië nog erg goed ging. Aan de haven waar de oude pakhuizen prachtig zijn omgebouwd tot restaurants en winkels is het gezellig wandelen. Onze honger gestild op een terras aan de haven met zicht op veel nieuwbouw. Jos zag de Nederlandse ambassade, ik het Hilton hotel. Hier blijven we vannacht met blik op de stad, om daar morgen weer snel te vertrekken richting het zuiden. De auto mocht na wat overleg met de manager voor de ingang van het Hilton die nacht blijven staan.

We verlaten Buenos Aires na eerst nog een bezoek te brengen aan de wijk Palermo.
Een stukje oud B.A.waar het gezellig wonen is met veel restaurants, bars enzo.

 

Over lange rechte wegen rijden we naar het stadje Azul. Hier ook geen camping te vinden maar wel een luxe cabana met zwembad en de andere morgen een ontbijtje op het terras. De volgende etappe gaat naar Bahia Blanca, een grote stad waar niet veel te zien is. Na wat zoeken vinden we de camping Municipal. Aardige mevrouw die in de stres schiet omdat er opeens gasten zijn. Ze begint vlijtig met het schoonmaken van het toilet gebouw. Schoon was het dus, maar voor de rest functioneerde er niet veel.

Waarschijnlijk een kleine straf voor de luxe van de afgelopen dagen.

Wieder zurück in Uruguay. Der Defender wartet auf uns auf das Hotel  Gelände wo wir auch die erste Nacht schlafen. Am nächsten Morgen packen und ab zur Campingplatz wo wir wieder auf dem selben Platz stehen wie im Februar. Mittags Einkaufen und noch etwas trinken am Meer. Nach einem erholsamen erste Nacht im Auto fängt unsere Reise an. Wir übernachten in Mercedes und heute Morgen dann über die argentinische Grenze nach Buenos Aires. Nach einem Rundgang um der Plaza Mayo zur Restaurant am alten Hafen mit Blick auf viel Neubau. Jos entdeckt die Holländische Botschaft, ich das Hotel Hilton!

Die Mischung machst, morgen Richtung Süden.