001

Chili | Carratera Austral

 Futaleufu  15.01 .2015

We wilden net voor de grens overnachten in Los Antiguos maar daar begon een volksfeest en de camping vol jeugd, dus niet. Dan de grens maar over en in Chile Chico een hotel genomen omdat er geen camping is. De volgende dag de mooie weg genomen langs het General Carrera meer.

Halverwege begon het te regenen en het hield niet meer op tot we op de mooie camping aan het meer in Tranquilo kwamen. Wakker worden met een zonnetje, dat wordt dus nog een nachtje hier en rijden wij het Valle Exploradores in tot aan het eind en weer terug.We gaan verder over weg 7, de Carratera Austral, een piste door de Andes met adembenemende uitzichten. Na elke bocht is het anders. Alles is een paar maten groter dan in de Alpen

Overnachten in de provincie hoofdstad Coyhaique op een wel unieke eenvoudige camping.

De andere morgen wil het hefdak van de camper van Kees en Corry niet meer omlaag. De tanden zijn van het tandwieltje, zelf Jos kan dit niet oplossen. Er wordt contact opgenomen met de verhuurder. Tot het probleem is opgelost moeten we dan maar in een hotel overnachten. In Puyuhuapi is het even zoeken voor we een overnachtingsplek vinden, maar het lukt

Na een deel asfalt is de weg 7 nu weer een piste, en er wordt aan gewerkt. Dat betekend dat we geregeld een tijd moeten wachten voor we weer verder mogen. Verder op weg 7, zijn we net op weg moeten we alweer stoppen, eventjes zegt de man die ons tegen houd, een grote bagger maakt de weg schoon, maar dan komt er aarde van boven naar beneden rollen

De bagger en wij moeten een heel stuk achter uit omdat je nooit weet wat de helling gaat doen! Dan maar eerst een kopje koffie. Bij de laatst slok wordt de weg weer vrij gegeven. Verderop hebben we afwisselend asfalt en piste. Nog een paar jaar en dan is dit stuk van de Carreratera Austral een snelle weg. We buigen af richting grens

Bij Villa Santa Lucia verlaten we de Carrareta Austral richting de Argentijnse grens. Lunchen gezellig aan de rivier en komen een uur later aan in Fataleufu. Eerst op zoek naar een camping eventueel met Cabana voor Kees en Corry. Maar die is even niet te vinden. We houden beraad en draaien op de weg. Kees gaat achteruit de bocht om, en jawel, de gendarmerie houd hem aan. Schijnbaar mag zo iets niet in Chili. Maar zij spreken geen Engels en Kees geen Spaans en als Kees dan in het Nederlands begint geven zij het op en gaan we verder. Waarschijnlijk een geval van  Argentienier pesten omdat daar de huurauto vandaan komt en wisten ze niet wat ze met een Hollander aan moesten. Om de bocht is een hotel en Jos trapt op de rem. Ik heb er genoeg van voor vandaag!

De rest van de dag lekker aan het zwembad gelegen en de nacht doorgebracht in een heel groot bed en de volgende morgen, grote verassing, werd de auto gewassen.

In Chile Chico wieder zurück in Chile.  Entlang der General Carrera See, leider im strömenden regen, weiter nach Tranquilo. Am nächsten Morgen scheint die Sonne und wir machen ein Tages Ausflug ins Valle Exploradores.
Weiter über der Straße 7, der Carretera Austral, nach Coyhayque,,weil unser Freunde Problemen haben mit deren Camper übernachten wir jetzt in Puyuhuapi in ein B&B. 

Am nächsten Tag weiter über der Carratera Austral. Immer noch wird an die Straße gearbeitet. Bei Villa Santa Lucia dann Richtung Grenze. In Fataleufu übernachten wir in dass teuerster Hotel bis jetzt, aber dafür bekommt Mann 2 Doppelbetten, ein Schwimmbad und dass Auto wird sauber gemacht.

Voor het vervolg van het reisverslag zie Argentinië Bariloche 17.01.2015