022

Chili | Santiago

Santiago   06.02.2015

We vertrekken vanuit Mendoza met een lijnbus naar Santiago, de reis gaat over een schitterende pas over het Andes gebergte. de reis duurt veel langer dan geplant door alle gedoe aan de grens met name de controle op fruit en vlees, alle bagage wordt gecontroleerd.

We komen later dan gepland aan in Santiago, we hebben een hotel in het centrum geboekt en we maken s’avond nog even een gezellige wandeling door de stad.

De volgende morgen maken we een stadswandeling,
we lopen langs de Av. O’Higgins naar de gezellige stadswijk Bellavista deze ligt aan de noordkant van de rivier Mapocho, deze rivier loopt dwars door het centrum, parallel aan deze rivier liggen twee stadsparken Parque Forrestal en Balmaceda

Santiago is een grote stad met circa 5 miljoen inwoners maar het centrum is redelijk overzichtelijk, de kwaliteit
van de winkels vallen een beetje tegen je ziet er bijvoorbeeld geen internationale winkelketens en de kwaliteit van de restaurants zijn ook niet denderend.

De volgende morgen bezoeken La Moneda het regeringspaleis, voor dit paleis staat een groot standbeeld van Salvador Allende.In de namiddag nemen we een taxi naar het vliegveld en vliegen met Air France via Parijs terug naar Berlijn.