unbenannt-5575

Peru | Arequipa Lima

Huaraz:   16.01.2016

In Tacna was het onverwacht gezellig, na geld gewisseld te hebben en een ronde om de Plaza kwamen we in een leuk restaurant waar we een kleinigheid aten. En lekker dat het was!

Van Tacna naar Arequipa gaat het weer door woestijn gebied en dat zal tot Lima zo blijven weten we nog van de vorige keer

Een klein hotel midden in de stad maar een paar blokken verwijderd van de Plaza. Dus direct na aankomst wat gaan eten en rondgelopen. Jos kon zich nog veel herinneren maar ik niet.

Alleen het klooster kwam me nog bekend voor.

Vanaf onze hotel kamer kunnen we daar een klein blauw stukje van zien. Op 6 Januari zijn we weer het zenit gepasseerd. Ergens tussen Tacna en Arequipa . Van Arequipa naar Pisco, een nostalgische toer, dit stuk deden we ook al in 2004.

Omdat de afstand te groot is overnachten we in/bij Hotel Puerto Inca op de campingplaats direct aan zee. Als we ons douchen verwonderen we ons er over dat de zeep niet schuimt, geen wonder het water is zout! Zeewater dus! Dat geeft niet bepaald een schoon gevoel..

We volgen de Pan American langs de kust. In Nazca is er niet veel veranderd. De toren van waaraf je de figuren kunt zien staat er nog net zo, alleen moet je nu entree betalen en staan er een paar souvenirs kraampjes. Dan naar Ica, naar de lagune met de zandduinen

Daar heeft de commercie toegeslagen, het is een grote kermis. Jammer maar dat heet vooruitgang en die zie je wel overal. Vergeleken met 12 jaar geleden is er veel nieuwbouw en nieuwe wegen. Dan naar Paracas, het kleine vissersdorp waar we toen zo lekker hebben gegeten met die trommelende zwarte muzikant We hebben er weer lekker gege
ten en de zelfde muzikant gaf weer een perfect concert. Alleen zijn er veel hotels bij gekomen bijna tot aan  Pisco.
Hier slapen we en gaan de volgende dag in alle rust op pad, tot Lima is het niet zo ver dus tijd om inkopen te doen en de auto te laten wassen.

Zondagmorgen om 7 uur vertrokken, dan denk je dat er niet veel te doen zal zijn op de autobaan. Zo niet in Lima, de stad leeft volop, we missen een afslag en belanden in de stad. Moeten langs de grootmarkt, het verkeer is een grote chaos maar wel leuk om mee te maken.Van Lima naar Barranca nog langs de zee, dan buigen we rechtsaf richting bergen.

We lunchen op 4000 m hoogte, dat merk je weer meteen. Alles lekker rustig doen! Nu in Huaraz, lekker koud op 3000 m, dus maar een hotel. Campings zijn hier zo wie zo niet.