024

Peru I Cordillera Blanca | Canon del Pato

Chimbote:   18.01.2016

Een dagtrip naar Lagunas Llanganuco. 50 km ten noorden van Huaraz buigen we rechtsaf.  

Een onbevestigde weg van 25 km slingert omhoog naar 3850 meter waar de meren liggen.

De hellingen zijn tot op grote hoogte bewoond door de indiaanse bevolking. Ze bewerken hun kleine akkers zoals we zien voornamelijk nog met de hand.

We bevinden ons hier midden tussen de bergen met toppen boven de 6000 meter. De witte gletsjers blinken in de zon. Blanca…..

Op de weg terug heeft Jos het nationaal gerecht gegeten, Cuy (cavia

Van Huaraz via de Canon del Pato naar Chimbote aan de kust. Een rit van 200 km waar we
de hele dag voor nodig hebben

Hier komen de Cordillera Blanca en Cordillera Negra bij elkaar. Tot aan de Canon is het een normale asfalt weg. In de Canon is het nog 1  baan die kronkelt door 35 tunneltjes, ooit gebouwd voor een spoorlijn.

Het ravijn is behoorlijk diep, ik kijk maar liever vooruit…

Daarna houd het asfalt op en het dal en de weg breder, we hebben nog 70 km piste voor de boeg. Onze auto is natuurlijk gemaakt voor zoiets maar dan moet je hem niet ombouwen tot kampeer auto. Met een gangetje van 20 km sukkelen we voort en genieten volop van de
omgeving ondanks het gerammel van de potten en pannen en wat we al zo meer aan boord hebben. We willen onderweg eten maar vinden geen geschikte plek. Het is onvoorstelbaar dat in deze onherbergzame omgeving nog mensen kunnen leven. Als er ook maar ergens een beetje groen is staan er huizen en verbouwen ze wat.
Als we om 4 uur de grote weg bereiken gaan we daar eerst maar eten. Na nog een dik uur rijden komen we in ons hotel in Chimbote.

In die Nähe von Huaraz machen wir ein Tages Ausflug in die bergen zu 2 kleine Lagunen. 25 km Piste in Schlangen Linie der Berg hoch. Überall wohnen und arbeiten die Einwohner auf deren kleinen Acker. Rund herum sind die 6 tausender Berge.

 

Dann wieder weiter Richtung Küste. Wir nehme die Route durch die Canon del Pato

Die Straße ist sehr schmal und geht durch 35 Tunnel, aber noch asphaltiert. Aber irgendwann haben wir noch 70 km Piste zu meistern….und mit nur 20 kmh dauert das…am Abend erreichen wir die  Chimbote.