017

Argentinië | Salta

Argentina | Salta  26.12.2015

Van Mendoza naar Salta.

Na een voorspoedige reis komen we aan in Mendoza. Alleen staat er geen taxi op ons te wachten. Goed dat je computers hebt waarop je het nodige bewaard. We vonden het telefoon nummer van Salentein. Gebeld, de taxi was besteld en

bevestigd. Ze gingen er achteraan. Het bleek dat de taxi-chauffeur niet te bereiken was. Gelukkig kwam er direct een ander zodat we een goed uur later lekker op het terras van de Posada zaten te lunchen. De auto stond braaf op ons te wachten. Zondagmorgen hem rijklaar gemaakte, daarna wezen lunchen bij de buren, wijngoed Lazul, 5 gangen met bijpassende wijnen, we konden geen pap meer zeggen…
We blijven een dag langer in de Posada omdat we allebei behoorlijk verkouden zijn en een dag acclimatiseren ons goed doet.

Dinsdag dan op weg naar het noorden. Via Uspallata naar Barreal, als het ware langs de voet van de Andes. We overnachten op de Municipal camping van Barreal,” het Paradijs” aldus de auteur van de Lonely Planet, maar die heeft wel een hele rose bril op hebben we al vaker gemerkt!
Armoe is troef aan deze kant van Argentinië, zo ook in Barreal, maar de camping heeft vrij nieuw en schoon sanitair.

Even weer wennen aan het slapen in de
auto, maar binnen de kortste keren zitten we weer in onze routine. ’s Morgens om 10 is koffie drinken tijd, alleen is het hier 1 grote woestijn en schaduw niet voorhanden, ook het koken bij harde wind vergt weer enige oefening, een groot stuk vlees vliegt van het bord.

De tweede nacht slapen in San José de Jachal, hier worden we om half 1 ‘ s nachts gewekt door keiharde muziek, ze zijn de feestavond voor morgen, kerstavond, aan het voorbereiden. Na een half uur Jos er maar eens naar toe, ze hadden niet door dat er mensen op de camping stonden….daarna goed geslapen.

 

Het blijft een woest en ledig land, bergen en valleien, bochten en kilometers rechte wegen, wel mooi.
De camping in San Blas is er een van het primitieve soort gerund door een bevlogen, aardige doe het zelfer. Laat ons vol trots zien wat hij zo al gemaakt heeft, kippen, eenden, kalkoenen en honden omringen ons. Hij neemt ons mee naar het irrigatie bekken, neemt een duik en aangezien het erg warm is volgt Jos zijn voorbeeld. Gelukkig is dit een rustig oord voor kerstvond, wat in Argentinië gevierd wordt met knal en vuurwerk, vroeg naar bed en geslapen als een bl

Cafayate is het tweede wijngebied van Argentinië met cactussen in de wijngaard, helaas is op 1e kerstdag alles gesloten. De eerste camping was een zandbak en vol, de twee paste ons beter, klein en rustig…… Tot om middernacht ergens in de buurt het feest weer begon, keiharde muziek tot in de kleine uurtjes

 

Het eerste deel van de weg richting Salta gaat door de bergen met mooie uitgesleten rotsformaties. Salta ligt in een breed dal en is gewoon een grote stad. We zijn in een klein hotel, Villa del Virrey, koloniaal huis met maar 8 kamers. Vanwege de slechte nacht en een nog niet volledig uitgeziekte verkoudheid hebben we er maar een nachtje bij geboekt, gaan we morgen Salta wel bekijken.
Het centrum van Salta, uitgezonderd rondom de Plaza, is niet bijzonder. Er zijn nog wat oude gebouwen en er staat een kathedraal. Voor ons blijft Mendoza de mooiste stad van Argentinië.

Zondagmorgen in Salta, lekker rustig het centrum rondom de Plaza bekeken.
Daar staan nog wat oude gebouwen en een kathedraal waar we net de zegen ontvingen toen we even gingen kijken. Lekker gegeten en de middag in het tuintje en poedelbadje doorgebracht. Toch hebben we
wat opgelopen want we hadden een slechte nacht en Jos diarree.

 

 

De volgende morgen via Jujuy naar Susques, onderweg heb ik het stuur overgenomen omdat Jos niet fit was. Overnacht in een Refugio en de volgende morgen de grens over op de Juma pas naar San Pedro de Atacama.

 

Salta | 26.12.2015

Nach eine gute Reise in Mendoza angekommen warten wir auf unsere Taxifahrer, aber nein, nicht da. Nach einige Telefonate, gut wenn man im Computer alte Mails aufbewahrt mit Telefon Nummer, mit Salentein kam ein Ersatz wagen. Eine Gute Stunde später saßen wir auf die Terrasse der Posada beim Lunch.
Am Sontag er Defender fertig gemacht, dann ein schönes Essen und trinken beim Nachbar Weingut.
Wir bleiben ein Tag länger weil wir noch sehr erkältet sind.
Am Dienstag dann über Upsallata nach Barreal, die Reise Routine kommt schnell wieder, Kaffee um 10 auch wenn kein Schatten ist, Essen und kochen bei Sturmwind (steak fliegt vom teller)
Auch dieses Teil Argentinien ist Wüste und kaum bewohnt,  Berge und Täler, Kilometer gerade Wege ohne Verkehr.
Auf der Camping in San José de Jachal wird das Festzelt fertig gemacht für morgen, Heiligabend, nachts um 12 wird lautstark die Musikanlage getestet.
San Blas der nächste stop. Kleine Camping geführt von einen Bastler der sehr stolz alles zeigt, abtaucht im Irrigation Becken weil es zu warm ist, Jos dann auch rein springt… Hühner, Enten und Hunden begleiten uns…
Cafayate ist der 2e Weingegend Argentinien, leider am Weihnachten alles zu, nix mit Weinprobe!
finden eine kleine ruhige Campingplatz ….. Bis um Mitternacht irgend in der Gegend die Party wieder los geht bis in die frühe morgen Stunden.
Jetzt in Salta, kleinens Hotel, kolonial Haus. Bleiben hier zwei Nächte damit wir wieder unser Schlaf bekommen.

Am Sontag Salta angesehen. Um der Plaza sind noch einige Altbauten und der Kathedrale. Der Mittag im garten, mit kleiner Pool, verbracht.

Nach einem schlechte Nacht weiter Richtung Susques wo wir übernachten in ein Refugio. Über Pas Juma, Grenze Chili,